__atomek__, ale bez nich też jakoś przeżyje :P :szeroki_usmiech
1.6 MPI + pakiet na bezdroża w OIIFL, ma Ktoś taki zestaw ?
Zwiń
X
-
1.6 MPI + pakiet na bezdroża w OIIFL, ma Ktoś taki zestaw ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rekin ChlebojadA czym sie bedzie różnił 1.6 MPI z pakietem od np: 1.9 TDI czy 1.6 TDI??
Komentarz
-
-
yunior81, spreżyny we wszystkich pakietach maja z przodu 4 pomaranczowe paski namalowane, gorzej bedziesz miał z amorami na przod, bo sa inne w pakiecie i inne do kazdego silnika, i do tego inne drążki stabilizatora lekko dłuższe.
Pracownicy ASO czesci zamiennych moga wszytsko , tylko im sie nie chce grzebac w komputerze.
Komentarz
-
-
Pracownicy ASO czesci zamiennych moga wszytsko , tylko im sie nie chce grzebac w komputerze.
Jakiś czas temu byłem w servisie na wymianie tylnych sprężyn na te z pakietu na b...... i powiem szczerze, że nikt podczas montażu nie zwrócił uwagi na to że sa to "inne" spręzyny od seryjnych. Po montażu uwage mechaników zwróciło tylko to ze tył auta stoi wyżej.... A skoro zamontowali teoretycznie dłuzsze i faktycznie grubsze sprezyny to przy montazu seryjnych amortyzatorów do tych sprezyn powinni zauwazyc ze cos jest nie tak - a tu nic. Wiem bo stałem cała wymiane przy nich... :idea:
Dlatego sobie myśle ze z przodem moze byc tak samo czyli p&p. Po wymianie wyraznie sie czuje że tył jest sztywniejszy ale komfort na tym nie ucierpiał wogóle.
Podjade w wolnej chwili do servisu i sprawdze czy stabilizator w pakiecie z przodu jest rzeczywiscie dłuzszy....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftyunior81, Bo z wygladu one sa takie same, na oko moga roznic sie jedynie tymi paskami. Nie wiem jak z iloscia zwoi oraz gruboscia drutu.
Nie sądze żeby w tym pakiecie były inne amortyzatory, bo na tych pakietowych sprężynach zawias jest wystarczająco sztywny....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Nie sądze żeby w tym pakiecie były inne amortyzatory,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rekin ChlebojadJesli chcesz miec typowy pakiet na złe drogi 1) płyta pod silnik (dość droga) 2) 4 x amor 3) 4xspreżyna 4) 2xkoncowka stabi. Tyle w tym temacie jesli chodzi o czesci......... z jednym małym ale....... mianowicie dziś dostałem info z ASO, że od któregoś miesiąca roku 2011 w fabrycznym pakiecie płyty metalowej już obligatoryjnie nie montowali , podobno była jako opcja do pakietu - na ile to info jest na 100% ?? Tego nie wiem.... :? Mi osobiście na tej płycie nie zależy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81mianowicie dziś dostałem info z ASO, że od któregoś miesiąca roku 2011 w fabrycznym pakiecie płyty metalowej już obligatoryjnie nie montowali , podobno była jako opcja do pakietu - na ile to info jest na 100% ?? Tego nie wiem.... :? Mi osobiście na tej płycie nie zależy...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Ja mam pakiet na bezdroża. Auto stoi wyżej o 2cm od standardu. Wyczuwalne jest podskakiwanie auta na dużych nierównościach - czasem amory rozciągają się do oporu i słychać uderzenie o ogranicznik (kiedy koło w powietrzu). Płyta pod silnikiem metalowa 06.2010. W sumie funkcjonalny pakiet na polskie drogi zwłaszcza krawężniki i progi zwalniające. Jeżdżę też czasem po drogach szutrowych, leśnych i ani razu jeszcze nie przytarłem podwoziem na zwisach i podjazdach nawet z 4 osobami i bagażem. Polecam ten pakiet ale jednocześnie z felgą >= 16'. Ja mam na 15 i komicznie trochę to wygląda wysokie auto na małych kółkach.
Przelatałem już 60kkm i jestem zadowolony choć coś zaczęło skrzypieć (guma o gumę) w zimne dni oraz mam wrażenie że prawa strona niedługo będzie wymagała wymiany końcówek (drążka stabilizatora?) Ale to może dlatego że nie zwalniam zbyt przed dziurami (mam w końcu pakiet na bezdroża)
Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
Astra F cabrio Bertone 1,6
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
Komentarz